Site Overlay

Social impact met behulp van documentaires


Evenementgegevens


Kweekcafé inspiratiesessie – geannuleerd wegens te weinig aanmeldingen 
Volgende keer beter en meer.  Kortom…wordt vervolgd. Houd onze website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief via nieuwsbrief@kweekcafe.nl

17:00 – 20:00 uur

Op vrijdag 22 november organiseert Kweekcafé i.s.m. documentairemaker Benny Vink (puur-media) een inspiratiesessie met verhalen en filmfragmenten. Schuif aan en eet gezellig mee.

Genomineerd documentairemaker en inspirator Benny Vink vertelt over zijn ervaringen als filmmaker. Al bijna 10 jaar maakt hij films en doceert hij. Benny deelt zijn ervaringen als maker en ondernemer. Hij vertelt over hoe hij tot het besluit is gekomen om met behulp van zijn documentaires impact te maken en hoe je, want hier is hij van overtuigt, ook films puur en duurzaam kunt maken. Zijn missie: inspireren, vragen stellen, mensen aanzetten tot denken.

Je gaat geïnspireerd het weekend in!

Met fragmenten uit o.a. de documentaires:

#CityRoofTops
De steden worden steeds warmer en de buien steeds harder. Hoe hier mee om te gaan? Volgens Philip kan dit door het #vergroentenvandaken: zoveel mogelijk daken in Amsterdam om te bouwen tot voedselvoorzienende tuinen. Om zo de regen langer vast te houden en het gebouw te verkoelen.

#HetNieuweEten
Steeds vaker horen we in het nieuws dat er iets mis is met ons eten. Filmmaker Benny Vink stelt al geruime tijd kritische vragen over de toekomst van ons voedsel. Toen hij een keer als gast in het restaurant van Jonathan Karpathios kwam, raakte hij geïnspireerd en bedacht hij zich dat dit wel eens het startpunt zou kunnen zijn van een #voedselrevolutie. * Het Nieuwe Eten is inmiddels vier keer genomineerd in drie landen.

#H2
In H2 heeft Benny Vink geprobeerd de mogelijkheden van een waterstof stroom cel te ontdekken als energiebron voor het verkeer. Om antwoorden op deze vragen te krijgen heeft hij Jim Hoogmoed, Teammanager Eco Runner TU Delft, gevolgd.

#AChefsHeart (engels talig)
In A Chef’s Heart we can see the passion of an Amsterdam based Michelin star chef Chris Naylor and follow his journey to a more sustainable and social way of preparing high end food with a focus on vegetables.

Let op…er is plek voor 50 personen.
Laat ons svp voor 18 november weten of je er bij bent en met hoeveel personen je komt.

Kosten
€ 7,50 p.p (incl. een inspirerende vegetarische hap en een welkomstdrankje)

Meld je aan via: info@kweekcafe.nl o.v.v. INSPIRATIE SESSIE
Mocht je toch niet kunnen komen. Laat ons dit uiterlijk voor maandag 18 november weten.
Dit in verband met de voorbereidingen en om voedselverspilling te voorkomen.

Pssst…..aansluitend op vrijdagmiddag @Duurzaamheidsloket @degroenemug Gemeente Haarlem

Copyright © 2024 . All Rights Reserved. | Catch Foodmania by Catch Themes