Site Overlay

KWEEKSTRAAT

MOMENTEEL IN DE KWEEKSTRAAT

In de Kweekstraat van het Kweekcafe bieden we plek en podium aan makers en ondernemers die werken aan duurzaamheid en een circulaire economie. Producten en of diensten waarmee we in ons dagelijks leven impact kunnen maken. 

STEK
Bij Lotte Maas van Stek kun je terecht voor natuurlijke knip- en kleur sessies waarbij jij even helemaal centraal staat. Naast knippen kun je bij Lotte terecht voor unieke 100% plantaardige kleuringen van Oliebe.
In de salon werkt Lotte met duurzame biologische producten van het Italiaanse merk Oway, welke ook te koop zijn bij Stek. Niet alleen de inhoud, maar ook de verpakkingen van Oway zijn duurzaam. Na elke knipbeurt wordt al het afgeknipte haar verzameld in een haarzak van Hair Recycle. Dit mooie Belgische initiatief zamelt haar in voor verschillende doeleinden zoals: filtering van vervuild water, behandeling van brandwonden door keratine en voor het vervaardigen van biocomposite producten.
https://stekhaarlem.nl/v2/ 

NoMorePlastic
Ernst-Jan Koole verkoopt via zijn NoMorePlastic shop in de kas producten met een mooi verhaal. Katoenen shoppers van gerecycled bedlinnen en tafellakens. Lekker groot én zeer sterk, zodat ze lang meegaan. Daarnaast is de tas lekker compleet, voorzien van binnenvoering, binnenvak en ritsen. Handig! Het ontstaan van het bedrijf komt voort uit de eigen ervaringen van Ernst-Jan, met als ultiem doel een wereld zonder plastic tas. Om zijn missie te ondersteunen gaat 5% van de opbrengst naar de The Great Bubble Barrier. Met jouw aankoop heb je een geweldig mooie tas én maak je de wereld gelijk een stuk schoner! www.nomoreplasticbags.nl 

Sas de Vries
Saskia de Vries ontwerpt en maakt lederwaren waarbij zij altijd zoekt naar een goede balans tussen design en functie en waarin zij haar passie voor het vak kwijt kan en zichzelf kan uitdagen om nieuwe technieken te leren.
Alle producten uit de Green Collection van Sas de Vries zijn gemaakt van plantaardig gelooid, 100% ecologisch leder afkomstig van koeien uit de biologische veehouderij. www.sasdevries.nl

Pluche Wol en Garens
Myrthe Krom van Pluche verkoopt duurzame wol en garens. Dat houdt in dat alle garens bestaan uit 100% natuurlijke en/of gerecyclede materialen. Geen nieuw plastic, geen dierenleed en geen giftige chemicaliën. Daar word je blij van!
Elk merk dat door Myrthe wordt verkocht, beschouwt duurzaamheid als core business. www.wolwinkelpluche.nl

Het Groene Raadhuis
Het Groene Raadhuis is de plek waar je met vragen terecht kunt over verduurzamen van je huis en tuin. Het Raadhuis is een samenwerking tussen Gemeente Haarlem en diverse duurzame organisaties. De medewerkers van het raadhuis kunnen uw vragen beantwoorden over o.a. duurzaam bouwen, energie besparen, bewoners initiatieven en financiering. Ze kunnen u ook doorverwijzen of koppelen aan een partner in het netwerk van De Groene Mug.
Elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur kunt u bij het Groene Raadhuis in het Kweekcafé terecht met uw vragen aan de medewerkers over duurzaamheid.  duurzaamheidsloket@degroenemug.nl

Wat zijn de voordelen van een werkplek/showroom in de kas?
• omring jezelf met gelijkgestemde ondernemers, voorlopers, pioniers
• vergroot je kennis & netwerk en zet samen stappen = transitie naar circulaire economie!
• veel bezoekers Kweekcafé = veel exposure voor jouw product of dienst
• showroom in kas = laagdrempelig in contact komen met toekomstige klanten en kopers

Mogelijkheden in de Kweekstraat
Zet jij ook stappen richting een circulaire economie en wil jij een werkplek, expositie en/of project in de kas? Neem dan contact met ons op via info@kweekcafe.nl en we verkennen graag samen de mogelijkheden!

Lees ook eens de blogs van de ondernemers in de Haarlemmer Kweektuin zie https://www.haarlemmerkweektuin.nl/blog/

Wie zaten er al in de Kweekstraat?

Vital Mind
www.vital-mind.org 

Schaar zoekt Haar
https://www.schaarzoekthaar.nl/

Kweek Design
www.kweekdesign.nl

 

 

Copyright © 2024 . All Rights Reserved. | Catch Foodmania by Catch Themes