Site Overlay

KWEEKSTRAAT

MOMENTEEL IN DE KWEEKSTRAAT

In de Kweekstraat in de kas bieden we plek en podium aan makers en ondernemers die ieder op hun eigen manier werken aan duurzaamheid en circulaire economie. We denken aan ondernemers die bijvoorbeeld producten ontwikkelen die je als bezoeker van het Kweekcafe kunt zien, proeven en ruiken. Producten waarmee we in ons dagelijks leven impact kunnen maken.

STEK
Bij Lotte Maas van Stek kun je terecht voor natuurlijke knip- en kleur sessies waarbij jij even helemaal centraal staat. Naast knippen kun je bij Lotte terecht voor unieke 100% plantaardige kleuringen van Oliebe.
In de salon werkt Lotte met duurzame biologische producten van het Italiaanse merk Oway, welke ook te koop zijn bij Stek. Niet alleen de inhoud, maar ook de verpakkingen van Oway zijn duurzaam.
Na elke knipbeurt wordt al het afgeknipte haar verzameld in een haarzak van Hair Recycle. Dit mooie Belgische initiatief zamelt haar in voor verschillende doeleinden zoals: filtering van vervuild water, behandeling van brandwonden door keratine en voor het vervaardigen van biocomposite producten.

Vital Mind
Geïnspireerd door de Japanse kunstvorm Kokedama en de daarbij horende filosofie dat mens en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, werd Vital Mind geboren. Het is de ambitie van oprichtster Gabriela Telleria om met het biofilische ontwerp van de luchtzuiverende planten een positieve invloed uit te oefenen op de luchtkwaliteit en dus onze gezondheid, het verlagen van stress en het bevorderen van de creativiteit. De planten worden gedragen door een bedje van mos, wat ze volledig recyclebaar en circulaire maakt! Van de opbrengst van elke plant doneert Vital Mind €1 aan Initiatief Groot Groen in Haarlem Oost, om het behoud van de biodiversiteit te stimuleren. Meer weten? Kijk op www.vital-mind.org 

NoMorePlastic
Ernst-Jan Koole verkoopt via zijn NoMorePlastic shop in de kas producten met een mooi verhaal. Katoenen shoppers van gerecycled bedlinnen en tafellakens. Lekker groot én zeer sterk, zodat ze lang meegaan. Daarnaast is de tas lekker compleet, voorzien van binnenvoering, binnenvak en ritsen. Handig! Het ontstaan van het bedrijf komt voort uit de eigen ervaringen van Ernst-Jan, met als ultiem doel een wereld zonder plastic tas. Om zijn missie te ondersteunen gaat 5% van de opbrengst naar de The Great Bubble Barrier. Met jouw aankoop heb je een geweldig mooie tas én maak je de wereld gelijk een stuk schoner! www.nomoreplasticbags.nl 

Sas de Vries
Saskia de Vries ontwerpt en maakt lederwaren waarbij zij altijd zoekt naar een goede balans tussen design en functie en waarin zij haar passie voor het vak kwijt kan en zichzelf kan uitdagen om nieuwe technieken te leren.
Alle producten uit de Green Collection van Sas de Vries zijn gemaakt van plantaardig gelooid, 100% ecologisch leder afkomstig van koeien uit de biologische veehouderij. www.sasdevries.nl

Pluche Wol en Garens
Myrthe Krom van Pluche verkoopt duurzame wol en garens. Dat houdt in dat alle garens bestaan uit 100% natuurlijke en/of gerecyclede materialen. Geen nieuw plastic, geen dierenleed en geen giftige chemicaliën. Daar word je blij van!
Elk merk dat door Myrthe wordt verkocht, beschouwt duurzaamheid als core business. www.wolwinkelpluche.nl

Wat zijn de voordelen van een werkplek/showroom in de kas?
• omring jezelf met gelijkgestemde ondernemers, voorlopers, pioniers
• vergroot je kennis & netwerk en zet samen stappen = transitie naar circulaire economie!
• veel bezoekers Kweekcafé = veel exposure voor jouw product of dienst
• showroom in kas = laagdrempelig in contact komen met toekomstige klanten en kopers

Wie zaten er al in de Kweekstraat?

Kweek Design
Kweek Design richt zich op duurzaamheid, hergebruik en innovatie en laat zien dat een lokaal duurzaam product er zeker stijlvol uit kan zien. Van handgeweven bio-textiel tot woonaccessoires van bamboe: Kweek Design stimuleert lokale makers om op een circulaire manier naar hun ontwerp- en maakproces te kijken en biedt de consument inzicht in de keuze die zij als koper hebben. www.kweekdesign.nl

Mogelijkheden in de Kweekstraat
Zet jij ook stappen richting een circulaire economie en wil jij een werkplek, expositie en/of project in de kas? Neem dan contact met ons op via info@kweekcafe.nl en we verkennen graag samen de mogelijkheden!

 

Copyright © 2023 . All Rights Reserved. | Catch Foodmania by Catch Themes