Site Overlay

Herfstmarkt 2020


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën:

Natuur- en Milieueducatie (NME) Haarlem organiseert op zondag 4 oktober aanstaande de jaarlijkse Herfstmarkt.

Vanwege op en afbouw van de markt is Kweekcafé die dag open van 11:00 – 16:00 uur.  We werken met een aangepaste kaart, we bieden eten & drinken aan met ’to go’  servies en werken met bloktijden van 1 uur.

Op het programma staat onder andere een biologische markt, waar bezoekers streekproducten kunnen kopen als kazen, jams, geleien, fruit, groenten, pompoenen en honing. Daarnaast zijn er in de tuin planten, fruitbomen, kruiden, bollen en knollen te koop.

Bij Steenbreek 023 krijgen bezoekers, bij inlevering van een tegel uit hun tuin, een zak met 10 biologisch geteelde bloembollen. Als je het ras van je appelboom wilt laten determineren, kun je terecht bij de kraam van de Fruittuinen Zuid-Kennemerland. Daarvoor moet je dan vijf appels meenemen. Een rondleiding in de kassen van ‘Wij telen groente’ is ook mogelijk.

Dieren

Het is 4 oktober ook Wereld Dierendag. Op de Herfstmarkt kunnen mensen informatie krijgen over schuilplaatsen en broedkasten voor vogels, insecten en egels. Kinderen krijgen de kans om hun huisdier extra te verwennen: zij kunnen een ‘groene lekkernij’ maken voor het dier. Ook krijgen ze informatie over welke groenten de kat, hond of een ander huisdier wel of niet mag eten. Andere activiteiten voor kinderen die op het programma staan zijn vogelvoerslingers rijgen, een ‘bodemdiertjestocht’, kaarsen rollen van bijenwas en knutselen met herfstmaterialen.

Duurzamer wonen

Mensen die hun woning willen verduurzamen, kunnen langskomen bij het Duurzaamheidsloket en het Duurzaam Bouwloket. Het eerst genoemde loket deelt aan de eerste 100 bezoekers gratis ‘Besparingsboxen’ uit met energiebesparende producten voor hun huis. Als deze boxen op zijn, dan kunnen mensen een zogenoemde ‘Bespaarbon’ krijgen, waarmee ze voor 50 euro zelf energiebesparende producten kunnen kopen. Bij het Duurzaam Bouwloket krijgen bezoekers de mogelijkheid om duurzame maatregelen voor hun woning te bekijken.

Corona 

NME roept geïnteresseerde Haarlemmers op om zich op de markt aan de geldende coronamaatregelen te houden. Houd voldoende afstand, was je handen en kom niet als je gezondheidsklachten hebt. Op de markt zijn ook speciale maatregelen getroffen om verspreiding van corona tegen te gaan. Er is een vaste looproute, de kramen zijn ruim opgezet en er is extra toezicht op de drukte en doorstroming van bezoekers.

www.haarlem.nl/nme

Copyright © 2024 . All Rights Reserved. | Catch Foodmania by Catch Themes