Site Overlay

Kweekmuziek #8


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën:

Programma

14:30 uur

Gerben Uilenbroek : Klassieke Piano
Al langere tijd stond hij op de wenslijst van Kweekmuziek. Ooit speelde hij al een duet op een Kweekmuziek festival in 2017.  Nu in intiemere sfeer en solo in het Kweekcafé.
Gerben Uilenbroek kreeg pianoles in Haarlem en geeft er nu zelf pianoles. Het thema bij het programma gaat over de winter. De variaties van Haydn staan in een donkere toonsoort, maar worden wel afgewisseld met lichtere delen. Echte Russische nostalgie vinden we in de muziek van Skriabin.

Leuk om te weten, is dat Gerben zo nu en dan ook gewoon oefent op de aanwezige piano in de kas van het Kweekcafé. Deze Piano is overigens ook door hem gedoneerd aan het Kweekcafé! Leuk om hem nu eens echt op het programma te hebben. De Herfstdagen vragen ook om klassiek pianoklanken! Gerben weet als geen ander de sfeer te creëren, die passen bij de komende donkere dagen. Echt een aanrader!

Voor de kenners: Gerben speelt Haydn (Variaties in f mineur) en Skriabin (Etude opus 2 no 1 Prelude en nocturne opus 9 voor de linkerhand).

15:30 uur

De Buskers “De Bekenste Straatmuziakanten” uit Haarlem Noord

En dan wéér iets heel anders.

Uit ons eigen Haarlem Noord. Een heerlijke afsluiter van deze editie van Kweekmuziek. “Buskers” zijn artiesten die in de publieke omgeving hun kunsten vertonen, vaak tegen een kleine vergoeding of andere gunst in natura. Deze Buskers komen vandaag hun muzikantenkamp opslaan op Kweekmuziek. De gunst die u als publiek mag verlenen, is waardering door applaus of meezingen/deinen op hun vrolijke rock.

De Buskers zijn pas opgericht in maart 2019 en dus een betrekkelijk nieuwe formatie!  Een vriendengroep uit de bomenbuurt kwam na jaren vriendschap achter verborgen muzikale talenten. Gezamenlijke passie voor bekende buskers songs die aanmoedigen om mee te zingen. Songs zijn geinspireerd door Doors, Bowie, Elvis maar ook Zoutelande en soms hoor je zelfs een beetje Hazes. Bekendheid gekregen in Haarlem tijdens de beruchte Zonta Walk in de Haarlemse grachten. Graag zetten de Buskers hun gitaarkoffers neer op feesten en partijen of op straat. Vandaag dus in het Kweekcafé!

Kortom: Weer twee mooie acts op de 10e editie dit jaar! Het belooft weer een mooie semi-akoestische middag te worden. Afgewisseld met een paar gitaar en zangliedjes van uw Gastheer MacHielo. Kom gezellig langs op Kweekmuziek op 10 november 2019 vanaf 14:30 en geniet van de muziek en een drankje en hapje!

Ik zie je graag op Kweekmuziek,

muzikale groet,

MacHielo!

Algemene informatie over Kweekmuziek: Kweekmuziek is een initiatief van muzikanten uit de omgeving van het Kweekcafe. Middels Kweekmuziek geven we ruimte aan lokale artiesten om hun unieke geluid te laten horen. Van singer-songwriter tot jazz, van modern tot klassiek, van NL tot internationaal.

Muzikanten kunnen, in een intieme en zoveel mogelijk akoestische sfeer hun muziek laten klinken. Het streven is om elke maand kweekmuziek te laten klinken. Er zal ruimte zijn voor verschillende genres en muziekstijlen. Laat je dus verassen in het Kweekcafé!)

Wil je vaker op de hoogte gehouden worden van Kweekmuziek? Of wil je zelf een keer komen meedoen als artiest? Meld je dan aan op: kweekmuziek@outlook.com

Copyright © 2024 . All Rights Reserved. | Catch Foodmania by Catch Themes