Site Overlay

Kweekmuziek 6e editie


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën:
  • Zoekwoorden:

Het lijkt rustig herfstweer te worden zondag. Kom dus gezellig een bakje koffie of drankje/hapje doen onder het genot van muziek van deze artiesten:

14:30 uur: Maarten Regtien
“vrije improvisaties in de traditie van Keith Jarrett”.
Op 24 januari 1975 improviseerde de Amerikaanse pianist Keith Jarrett het Köln Concert. De opname die toen gemaakt is van deze volledig vrije improvisatie is nog steeds het bestverkocht soloalbum in de geschiedenis van de jazz.

Maarten Regtien is klassiek componist en jazzpianist en woont in Amsterdam. Boy Edgar Prize wannaar Alan Laurillard liet Regtien in zijn vroege jeugd kennismaken met jazzmuziek. Vanaf dat moment had hij een onstilbare honger naar het beluisteren van jazzopnames en enkele jaren later ontdekte Regtien Jarrett, wiens muziek hem totaal overrompelde. Toen hij zeventien jaar oud was besloot Regtien zichzelf het ambacht van de totaal vrije improvisatie aan te leren.

Maarten Regtien speelt enkel vrije improvisaties en dat maakt elk concert tot een spannende en unieke ervaring, de pianist weet bij aanvang immers zelf ook nog niet wat er uit zijn handen zal komen.

Regtien: “elk concert begin ik bewust met motieven, melodieën en of samenklanken waarvan ik weet dat ik er nooit eerder mee ben begonnen, en dit materiaal vormt het uitgangspunt voor een – meestal lange – improvisatie. Hiermee probeer ik elke keer de lat hoog te leggen, en zeker in kleinere setting, wanneer mensen me op de vingers kunnen kijken, inspireert me dat tot een topprestatie”.

Kortom een uniek concert!

15:30 uur: Marko Poucki
“Liedjes op de piano”

Een Groningse (en inmiddels beetje Drentse) liedjesschrijver en zanger. Hij heeft niet veel nodig, slechts een piano en een microfoon. Gevoelige vertellende liedjes, snufje Shaffy en beetje Bos maar vooral met een eigen geluid. Zijn muziek laat zich vangen ergens tussen luisterlied en Nederpop.

Marko is alweer een paar jaartjes fanatiek onderweg met zijn liedjes. Hij schrijft en speelt rustig verder, op zoek naar dat ene pareltje dat nog geschreven moet worden…

Marko is regelmatig in Haarlem te vinden. Enige tijd geleden heeft hij zijn weg gevonden naar het Kweekcafé. Of hij een keer op kweekmuziek wil meedoen? hoefde hij niet lang over na te denken. We sluiten deze pianomiddag daarom af met zijn mooie piano spel en dito zang.

Kortom: Weer twee mooie acts op de 6e editie dit jaar! Het belooft een mooie piano middag te worden. Afgewisseld met een paar gitaar en zangliedjes van uw Gastheer MacHielo. Kom gezellig langs op Kweekmuziek op 8 september 2019 vanaf 14:30 en geniet van de muziek en een drankje en hapje!

Kweekmuziek is een initiatief van muzikanten uit de omgeving van het Kweekcafe. Middels Kweekmuziek geven we ruimte aan lokale artiesten om hun unieke geluid te laten horen. Van singer-songwriter tot jazz, van modern tot klassiek, van NL tot internationaal.
Muzikanten kunnen, in een intieme en zoveel mogelijk akoestische sfeer hun muziek laten klinken. Het streven is om elke maand kweekmuziek te laten klinken. Er zal ruimte zijn voor verschillende genres en muziekstijlen. Laat je dus verassen in het Kweekcafé!

Wil je vaker op de hoogte gehouden worden van Kweekmuziek? Of wil je zelf een keer komen meedoen als artiest?
Meld je dan aan op: kweekmuziek@outlook.com

 

Copyright © 2024 . All Rights Reserved. | Catch Foodmania by Catch Themes