Site Overlay

Kweekstraat Kerstevent


Evenementgegevens


Zoek je inspiratie voor unieke geschenken? Kom in de kerstsfeer met al het bijzondere aanbod van het Kweekcafé en de ondernemers van de Kweekstraat.

Kweekcafé heeft in de kas een winkel en inspiratie ‘straat’ met een kapster, shops, expositie en plek voor ondernemers. Dit is onze Kweekstraat.
Dit is een plek die continue in ontwikkeling is, waar Kweekcafé plek en podium biedt aan startende ondernemers die werken aan duurzaamheid.
Om de ondernemers in de Kweekstraat in de schijnwerpers te zetten en om jou als bezoekers te inspireren tot aanschaf van ‘bewuste’ kerstgeschenken en inspirerende workshops, organiseert Kweekcafé in samenwerking met ondernemers van de Kweekstraat op zaterdag 18 december van 11:00 – 16:00 uur een Kweekstraat Kerstevent.

Wat en wie kun je verwachten?

Leeratelier SasdeVries – Handgemaakte tassen van duurzaam leer
Saskia de Vries is ontwerper, maker en dol op ambacht, duurzame materialen en minimalistisch, functioneel design. In haar atelier in de Kweekstraat  maakt zij een eigen collectie tassen van duurzaam leer, ontwerp en maakt zij tassen in opdracht. Ook geeft zij workshops.
www.sasdevries.nl

Vital Mind – Gabriella Dalhoeven Telleria
Als architect gelooft Gabriela in een ontwerp dat rekening houdt met de invloed van de mensen op de natuur. Zij maakt in haar ontwerpen gebruik van de principes van de Circulaire Economie, Biomimicry en Biophilia. Waarbij het in de basis gaat over leren van de natuur, wat natuur voor de ruimte en welzijn van de mens kan betekenen en met optimaal gebruik maken van gezonde materialen. Naast architectuur en tuinontwerpen maakt zij  geluidsabsorberende groene panelen met onderhoudsvrij mos en hangplanten volgens de Japanse kunst genaamd ‘Kokedama’. https://www.vital-mind.org/ en https://www.vitaalarchitectuur.com/

Lot Knipt & Schaar zoekt Haar – Natuur kapster Lotte Maas
Lotte werkt volgens het ‘natuurkappers concept’ van Schaar zoekt Haar, wat inhoud dat tijdens de behandeling uitsluitend duurzame plantaardige producten ingezet worden van Oway en Oliebe. Naast knippen van volwassen & kinderen, kun je bij Lotte ook terecht voor 100% plantaardige kleuringen van Oliebe. Helaas is zij die dag volgeboekt, maar Lotte biedt deze dag cadeaubonnen aan en gratis intakes aan voor een kleuring. Mocht je deze dag bij haar een afspraak maken voor een plantaardige kleuring? Dan ontvang je 10% korting.
https://www.schaarzoekthaar.nl/lot-knipt.html

NoMorePlastic shoppers – Ernst Jan Koole (helaas niet zelf aanwezig. Kweekcafé verkoopt zijn producten)
Ernst Jan Koole biedt met de NoMorePlastic shoppers een alternatief bieden voor de plastic tas(sen) die jij gebruikt voor jouw boodschappen. De shoppers zijn gemaakt van gerecycled bedlinnen en tafellakens. Zo kan jij de plastic tas uit jouw leven. Met de aanschaf van jouw favoriete NoMorePlastic shopper steun jij het goede doel. 10% van de NoMorePlastic opbrengst wordt gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation. Meer informatie vind je op https://www.plasticsoupfoundation.org/.
www.nomoreplasticbags.nl

KweekDesign – Circulair Design met een verhaal – Laura Baar (helaas niet zelf aanwezig. Kweekcafé verkoopt haar producten)
Bij Kweek Design vind je volop inspiratie voor een duurzaam interieur. Alle producten in de online shop zijn ambachtelijk, circulair, lokaal of sociaal gemaakt. De verhalen achter het product staan centraal. Daarnaast popt Kweekdesign regelmatig op met een mini-winkel en organiseren ze inspirerende workshops.
Op 18 december verkoopt Laura Baar in ieder geval unieke Kerssterren gemaakt van papier op basis van tulpenbollen. Huh? Wauw!
www.kweekdesign.nl

KindRebel – Anne Zwartbol (helaas niet zelf aanwezig. Kweekcafé verkoopt haar producten)
Kind Rebel is een social kidslabel. KindRebel vertelt maatschappelijke verhalen door middel van kinderkleding en accessoires.
www.kindrebel.nl

Kunstsessie Lilian Dijkema – Wil je je zinnen verzetten? Kijken met nieuwe ogen?
In de kunstsessie kun je aan de hand van een verrassend thema je hart op halen.
Op 18 december gaat Lilian Dijkema kerstkaarten maken. Doe je mee?
Aanmelden kan via www.liliandijkema.nl

The Candle Shop Haarlem – Léonie Klaver
Kaarsjes in mooie theekopjes. De kaarsjes zijn zo duurzaam mogelijk gemaakt.
Alle kaarsen in de webshop van Léonie zijn gemaakt van koolzaadwas. Dit duurzame was wordt gemaakt van koolzaadolie, afkomstig van koolzaad. Koolzaad is een gewas en wordt bijvoorbeeld verbouwd in Duitsland en Frankrijk. Hier bedekt het in de lente en zomer veel landbouwgronden. Heb je weleens langs grote velden vol heldergele bloemen gereden? Grote kans dat dit koolzaad was.
www.the-candle-shop.nl

Nederlands Hout – Isabelle Wisse
Nederlands Hout maakt tafels, banken, bureau- en aanrechtbladen, wandplanken, boekenplanken,  snijplanken en meer. Al hun producten zijn handgemaakt, op maat. Op verzoek graveren zij de herkomst van het hout, of een persoonlijke tekst in de producten. In hun winkel in de Haarlemmer Kweektuin vind je een grote verscheidenheid aan snijplanken, serveerplanken, kaasplankjes en tapasplanken, waar zij de herkomst van het hout in hebben gegraveerd.
www.nederlands-hout.nl

Uiteraard op gepaste afstand en rekening houdend met de geldende coronamaatregelen.

  • Bij entree van het café vragen wij naar qr code
  • Wij vragen te letten op de 1,5 m
  • Draag s.v.p. een mondkapje
  • Nies in de elleboog
  • Heb je verkoudheidsklachten? Dan vragen we jou thuis te blijven

 

 

Copyright © 2024 . All Rights Reserved. | Catch Foodmania by Catch Themes