Site Overlay

Tentoonstelling Samen maken we een duurzame toekomst


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën:

Het thema duurzaamheid wordt hier getoond in kunstwerken en foto’s van kunstenaars die fotograaf/curator Dik Bol (coordinator Stedenband Haarlem Mutare) in Nederland en Zimbabwe aan het werk zag met zogenoemde ‘circulaire kunst’. Materiaal dat anderen beschouwen als afval. Bol, coördinator bij de Stedenband Haarlem-Mutare, vraagt met deze expositie ook aandacht voor de klimaatcrisis in Zimbabwe.

Dik Bol : ‘Als fotograaf heb ik veel kunstenaars in Nederland en Zimbabwe aan het werk gezien. Vaak met zgn. circulaire kunst. Gemaakt van materiaal dat anderen beschouwen als afval. Maar voor hen een betaalbare manier om hun expressie te uiten en vaak ook om een statement te maken voor een eerlijker wereld. Ook zie ik steeds meer jongeren die zich inzetten voor een wereld met toekomst. Met deze tentoonstelling laat ik zien hoe er met en door hen aan dat ideaal gewerkt wordt. Met foto’s van deze mensen aan het werk, geef ik hen het podium die ze verdienen. Ik heb groot respect voor deze mensen die zich op hun creatieve manier inzetten voor een rechtvaardige wereld. Zelf help ik met het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijsprogramma’s en publicaties die ook in te zien zijn.

Opening 28 oktober 20.00 uur
Door Maurits Groen ( Wakawaka Fundation) in het Kweekcafe, Kleverlaan 9 Haarlem. Met bijdragen van initiatiefnemer Dik Bol, Marie-José Brandsma van de Stadskweektuin, NME Haarlem en muziek van de Haarlemse band ‘Little Man’.

Tijdens de opening presenteert de #Stedenband HaarlemMutare haar nieuwe onderwijsprogramma #ReisvoorbijdeEvenaar dat dit jaar ontwikkeld is voor het basisonderwijs.
Ze vertelt over de laatste ontwikkelingen rond haar programma’s JEU en Citizenschool die ze met Europese partners ontwikkelt voor het middelbaar onderwijs.
Het Stadskweektuin, NME Haarlem geeft een overzicht van zijn onderwijsactiviteiten voor het lopende schooljaar.

Expositie is te zien tot eind 2019 tijdens de openingstijden.

Tijdens Kunstlijn Haarlem (1, 2 en 3 november) zijn er speciale activiteiten

Lees ook: ‘Groen goeroe opent ‘duurzame’ expositie Haarlems Dagblad 30-10-2019

Copyright © 2024 . All Rights Reserved. | Catch Foodmania by Catch Themes