Site Overlay

Van Container naar Circulariteit


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 01 januari 2022


Kweekcafé biedt onderdak aan de tentoonstelling ‘Van Container naar Circulariteit’. Deze tentoonstelling is deel III van het project
‘In Haarlem staat een Huis’ en kwam tot stand op initiatief van het ABC Architectuurcentrum in samenwerking met Cirkelstad en het Duurzaamheidsloket.

De tentoonstelling ‘Van Container naar Circulariteit’ laat zien wat de ‘waarde’ is van weggegooide bouwmaterialen en welke alternatieve materialen er nu te koop zijn of ontwikkeld worden die bijvoorbeeld minder schadelijk zijn voor jouw gezondheid en onze leefomgeving. Ook zijn er inspirerende voorbeelden van biobased materialen en toepassingen.
De tentoonstelling heeft als doel om te helpen een keuze te maken zodat wanneer jij gaat (ver)bouwen, je weet waar je nog meer op zou kunnen letten bij de aanschaf van materialen en dat je gezondheid, duurzaamheid en circulariteit in je afweging kunt laten meewegen.

De tentoonstelling gaat in op aspecten die te maken hebben met de ’transitie naar  duurzaamheid’. Dit is de maatschappelijk breed gedragen doelstelling waarbij het beslag op natuurlijke hulpbronnen op korte termijn zó wordt omgevormd dat het gebruik ervan geen nadelige gevolgen heeft voor ons en voor toekomstige generaties.

Wist je dat?
Er iedere vrijdagmiddag van 13:00 – 16:00 uur het Duurzaamheidsloket gratis advies geeft in de kas van het Kweekcafé?
Je kunt de experts vragen stellen over onder andere energiebesparing, wateropvang, zonne-energie, groendaken, gezonde materialen, duurzaam verbouwen en subsidies. Het loket is een samenwerking tussen de gemeente Haarlem en verschillende duurzame initiatieven.

Copyright © 2024 . All Rights Reserved. | Catch Foodmania by Catch Themes