Site Overlay

Wordt Haarlem een donutstad?


Evenementgegevens


‘System change!’ hoor je bij klimaatmarsen nogal eens. Inmiddels zijn heel veel mensen het erover eens. Ons neoliberale systeem met economische groei en uitputting van hulpbronnen tot in de eeuwigheid is niet langer houdbaar. Maar wat dan wel? De donuteconomie van Kate Raworth geeft daar een antwoord op.

We moeten ‘binnen de donut’ blijven, en dat betekent geen zoetigheid, maar een economie waarbij mens en natuur floreert. Dat is theorie, maar ook al volop praktijk. Zo is er in Amsterdam al een donutcoalitie en misschien gaat deze avond Haarlemmers wel inspireren om zich daarbij aan te sluiten. Deskundige Melissa Oosterbroek vertelt met een special guest wat de donuteconomie inhoudt en daarna gaan we in gesprek over mogelijkheden in Haarlem. Moderatie: Janneke Barten.

Muziektheater De Groene Man
Al eeuwen waart de Groene Man rond. Dit mystieke wezen vindt men in middeleeuwse gebouwen en oude huizen. Theatermaker Marius Bruijn laat het publiek oog in oog staan met deze Groene Man tussen de oude muren van het kasteel Huis ter Kleef. Muziektheater met zang van Juliette van Dijk met Judith Wesselius en Jasmijn Helweg. Het programma begint om 19.30 uur met muziektheater De Groene Man. Het gesprek over de de Donuteconomie is van 20.00 tot 21.00 uur.

Toegang: €7,50 incl. een drankje. (Na afloop kun je voor hetzelfde bedrag bij het concert van Florian Wolff in het Kweekcafé blijven zitten.)
Reserveren: reserveren@kweekcafe.nl ovv Donut.
Graag aangeven of je ook blijft voor Florian Wolff. Bij veel aanmeldingen zitten we in de kas, dus kleed je warm aan!

Copyright © 2023 . All Rights Reserved. | Catch Foodmania by Catch Themes