Site Overlay

Workshop ‘Waardeer je kleren’


Evenementgegevens


Waardeer je kleren
Tijdens deze interactieve workshop neemt Daniëlle Schouten je mee om samen met dit onderwerp aan de slag te gaan.

Je gaat naar huis met nieuwe inzichten over de kledingindustrie. Zoals hoeveel kledingstukken hebben we gemiddeld al in onze kledingkast en hoeveel liter water wordt er gebruikt bij het maken van kleding. Zo kunnen we samen de wereld een beetje beter maken, de kledingindustrie (helaas 1 van de vervuilendste industrieën) verduurzamen en het aandeel circulair textiel laten groeien.

Doel
Doel van de workshop is primair het creëren van bewustwording over de kledingindustrie en om aan de hand van tips en ideeën zelf ook meteen aan de slag te gaan. Je gaat na deze workshop sowieso anders naar je kledingkast kijken.
Daarnaast doe je kennis op over wat circulair is aan de hand van de R-termen: Reduce, Reuse, Repair en als laatste Recycle.

Daniëlle geeft deze workshop sinds 2019 aan Pabo-docenten, Pabo-studenten en medewerkers van diverse organisaties zoals in samenwerking met de Green Office van Gemeente Amsterdam.
Daniëlle is tevens de maker van het boek ‘De wereld van kleding’ met een oplage van 5.000 stuks uitgebracht in oktober 2020 voor het basisonderwijs. Het boek is inmiddels uitverkocht maar te leen via meer dan 200 bibliotheken.  
Na het boek kwam een jaar later de leskoffer met 12 kant-en-klare lessen ‘Op weg naar circulair textiel’ voor bovenbouw en eerste & tweedejaars voortgezet. Daarnaast is ze de initiatiefnemer van de eerste kledingruilrekken op Hogescholen en de initiatiefnemer van de expositie Kleed je Goed.
Duur:  60 minuten en aansluitend kunt u een bezoek brengen aan de expositie ‘Kleed je Goed’ in de kas van het Kweekcafé
Kosten deelname:  gratis
Deze workshop wordt u aangeboden door de gemeente Haarlem
Aanmelden via: danielle@waardeerjekleren.nl
Voor meer info  www.waardeerjekleren.nl.
Copyright © 2024 . All Rights Reserved. | Catch Foodmania by Catch Themes