Site Overlay

Stap verder in ontwikkeling Kweekcafé in Haarlemmer Kweektuin

Vanaf dinsdag 1 september 2020 zullen er in de kas van het Kweekcafé bouwwerkzaamheden gaan plaatsvinden. Hiervoor zal de kas de hele maand september gesloten zijn. Het café in de voormalige werkplaats en het terras blijven wel open.
Kweekcafé is in oktober 4 jaar en heeft het zaadje geplant voor de mogelijkheden in een voormalige kas. Kweekcafé is de plek en het podium voor ontmoeting en inspiratie op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie in het stadspark voor duurzaam denken en doen. Een plek waar het leven en de liefde wordt gevierd.
Prachtig om te zien en te horen dat mensen hier graag werken en Kweekcafé op hun CV hebben staan. Dat ook andere ondernemers met een missie willen ondernemen in de kas en op hun beurt bijdragen aan duurzaamheid.
@Kweekdesign, @VitalMind, @SasdeVries, @Zinnergy, @SchaarzoektHaar.
Iedere vrijdagmiddag kun je langs bij het Duurzaamheidsloket vanuit de afdeling De Groene Mug Haarlem
voor advies om je huis te verduurzamen.

Er zijn mooie samenwerkingen met lokale leveranciers van het Kweekcafé o.a. Appel van Opa, de Oesterzwammerij, Han de Kroon Horecavers, PeperKers en Bakkerij Mama.
En met onze buren in de Haarlemmer Kweektuin Wijtelengroenten, YogaInnerwork, LAB voor Leiders – Leiderschapstrainingen en Coaching,  deGroeneLobby, Schaar zoekt Haar en NME Stadskweektuin Haarlem.

Nu is de kas, maar ook de Palmenkas in de Haarlemmer Kweektuin, toe aan een upgrade.
Dit in opdracht van de Gemeente Haarlem , uiteraard ten goede van de locatie en de Haarlemmer Kweektuin
.
Wat gaat er gebeuren?

Mede ten behoeve van zonnepanelen (lees groene energie voor de buurt) vanuit het initiatief KweekZon zal de constructie van de kas verstevigd worden, de dakplaten worden vervangen en er zullen extra voorzieningen getroffen worden ten behoeve van de brandveiligheid.

Dank aan iedereen die Kweekcafé mogelijk maakt en heeft gemaakt. Te veel op te noemen…maar je voelt je vast en zeker wel aangesproken.

Wilde je net langskomen met een gezelschap? Mail naar reserveren@kweekcafe.nl. Dan kijken we naar wat er mogelijk is. Overige vragen kun je mailen naar info@kweekcafe.nl.

Groet en tot snel in het Kweekcafé
Copyright © 2021 . All Rights Reserved. | Catch Foodmania by Catch Themes